4 Μαρ 2008

Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων
στο Νομάρχη Λάρισας
για το χιονοδρομικό στον Κίσσαβο

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ Λ. ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ»

Ανάπτυξη με σεβασμό στους ορεινούς όγκους

«Η Νομαρχία Λάρισας αξιοποιεί τους ορεινούς όγκους του νομού, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, με πολύ σεβασμό προς το περιβάλλον και την ιδιαιτερότητα των βουνών αυτών που αποτελούν παγκόσμια μνημεία της φύσης»

Τα παραπάνω τόνισε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός στην αντιπροσωπεία του κόμματος των «Οικολόγων – Πρασίνων», αποτελούμενη από την κ. Θεοδώρα Κακάτσιου και τους κ. Βασίλη Γραβάνη, και Λευτέρη Σιάκη που τον επισκέφθηκαν χτες για τη συζήτηση διαφόρων περιβαλλοντικών ζητημάτων του νομού.

Βασικό ζήτημα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των «Οικολόγων – Πράσινων» ήταν οι παρεμβάσεις της νομαρχίας στον Κίσσαβο και ειδικότερα το θέμα της κατασκευής Χιονοδρομικού Κέντρου για το οποίο είναι κάθετα αντίθετοι.

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο κ. Κατσαρός σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις στους ορεινούς όγκους γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή και με την τήρηση όλων των προδιαγραφών της ΕΕ σχετικά με το περιβάλλον. Τα βουνά μας, είπε ο νομάρχης, πρέπει να γίνουν επισκέψιμα από το κοινό και οι πολίτες του νομού (που σήμερα κατά 80% δεν τα έχουν ποτέ επισκεφθεί) να τα αγαπήσουν, να τα εντάξουν στη ζωή τους. Τα οδικά κυκλώματα του Κισσάβου και του Ολύμπου θα ολοκληρωθούν γιατί αυτό θα δώσει, συν τοις άλλοις δυνατότητες ήπιας ανάπτυξης για τους ορεινούς πληθυσμούς που πρέπει να μείνουν εκεί. Αναφερόμενος στο Χιονοδριμικό Κέντρο ο νομάρχης είπε ότι η Νομαρχία μελετά πολύ προσεκτικά το όλο θέμα και έχει αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μελέτη για ένα μικρό – εκπαιδευτικού χαρακτήρα Κέντρο» προκειμένου να διαπιστώσει εάν και κατά πόσο η προοπτική αυτή είναι εφικτή. Πάντως, επί του παρόντος δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα. Παράλληλα ο νομάρχης, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την ευαισθησία της και ζητώντας τη συνεργασία τους σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια σειρά πρωτοβουλιών από τη Νομαρχία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θάματα περιβάλλοντος εξοικονόμησης νερού κλπ.