18 Ιαν 2008

Σούπερ επέκταση
στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Σούπερ επέκταση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού προγραμματίζει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, που σχεδιάζει να δημιουργήσει σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από την Αθήνα το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο των Βαλκανίων.

Η επέκταση θα γίνει σε έκταση 14.000 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται περιμετρικά της περιοχής Φτερόλακκα και μέχρι σήμερα ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύντομα, η έκταση αυτή θα παραχωρηθεί στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) με σκοπό να μεγαλώσει κι άλλο το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που τα Σαββατοκύριακα ασφυκτιά καθώς φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες-σκιέρ κυρίως από την Αττική. Τη σχετική απόφαση πήραν χθες οι υπουργοί Τουριστικής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Κοντός.

22 χιλιόμετρα
Στον χώρο των 14.000 στρεμμάτων αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον τρεις καινούργιες υπερσύγχρονες- μεγάλες πίστες, οι οποίες θα προστεθούν στις υπάρχουσες, συνολικού μήκους 22 χιλιομέτρων. Στόχος είναι οι καινούργιες πίστες να πιστοποιηθούν από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας (F.Ι. S Ηomologation), κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για τη διοργάνωση στον Παρνασσό διεθνών αγώνων χιονοδρομιών. Τέτοιες πίστες (πιστοποιημένες από την F.Ι. S Ηomologation) είναι σήμερα μόνο ο «Ηνίοχος» και ο «Βάκχος».

Αυτήν τη στιγμή, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού διαθέτει 18 πίστες κατάβασης- μήκους 320 μέτρων έως 4 χιλιομέτρων- για αρχαρίους, μέσους και καλούς χιονοδρόμους, ενώ για εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια υπάρχουν και 12 «μαύρες» διαδρομές με βαθύ χιόνι, εκτός πιστών.

Το συνολικό κόστος των έργων εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου που έχει προγραμματίσει η ΕΤΑ, σε συνεργασία με την ανάδοχο ιδιωτική διαχειρίστρια εταιρεία, ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στο Ίντερνετ
Όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού, άρχισε ήδη η αναβάθμιση της ιστοσελίδας του (www. parnassos-ski.gr), με την προσθήκη webcam και μετεωρολογικού σταθμού, για τη συνεχή ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σκιέρ-επισκεπτών του μέσω του Ίντερνετ.
Εν τω μεταξύ η λειτουργία του αναβατήρα «Ηρακλής» θα είναι πλέον καθημερινή και το ωράριο λειτουργίας του κέντρου θα διευρύνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Από την άνοιξη και μετά το κέντρο θα αξιοποιείται για άλλες τουριστικές αθλητικές δραστηριότητες, όπως mountain bike, ορειβασία, ορειβατικό ski κ.ά. Φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: